Hidrolik asansörler trafiği yoğun olmayan ve yukarıda makina dairesi yapılamayan yerlerde uygun çözümlerdir. Genelde yük asansörlerinde uygulanır. Fabrikalardaki çatı problemleri hidrolik asansörler ile aşılabilir.
Bu sistemde, asansör kuyusu içerisinde; asansör kabini, taşıyıcı karkas, silindir piston sistemi, askı tertibatı, tamponlar varsa karşı ağırlık tertibatı bulunmaktadır.
Hidrolik asansörler, hidrolik pompa ünitesi aracılığıyla tahrik kabiliyetini sağlayan asansör sistemleridir. Hidrolik asansörlerde, aşağı yöne hareketlerde asansör kabininin kendi ağırlığı kullanılır. Hidrolik asansörün makine dairesi genellikle zemin katta olacak şekilde projelendirilir. Makine dairesinde, bir yağ kazanı ve bunun üzerinde hidrolik sistem, kumanda panosu ve hidrolik sıvısının içinden geçtiği hortumlar bulunmaktadır.
Hidrolik asansörler, yolcu ve yük taşımak için uygundur. Hidrolik asansörler, 2 ile 6 kat arasındaki yükseklikte 0.125 m/sn ile 1 m/sn hızlarında çalışabilir. Tek silindirli hidrolik asansörler, 1.000 kg ile 10.000 kg kadar ağırlığı, Çift silindirli hidrolik asansörler, 10.000 kg ile 90.000 kg kadar ağırlığı taşıyabilirler.
Hidrolik asansörlerde basınç kaybını minimuma indirmek için makine dairesinin ilk katın yakınında olması tercih edilir, makine dairesi içinde hidrolik tank, kontrol paneli ve sigorta kutusu bulunur.
Hidrolik asansörlerde, Elektrikli asansörlere oranla daha az eleman (karşı ağırlık, fren balataları vs) mevcuttur. Dolaysıyla, montaj daha süratlidir ve bakım hizmeti -yani işletme- daha kolay ve ekonomiktir.
Hidrolik asansörler özellikle ağır yüklerin güvenle taşınabilmesi için geliştirilmiş asansör sistemleridir. Hidrolik Asansörler yaklaşık 25 metre seyir mesafesinin altındaki yüksekliklerde, saniyede 1 metre ve altındaki hızlarda çalışırlar.
Hidrolik asansörlerde asansör kabini, tank içindeki yağın güçlü bir elektrik motoru tarafından piston içine pompalanmasıyla hareket ettirilir. Hareketin kontrolü ve güvenliği, hidrolik asansör sistemlerine adapte edilmiş mekanik valfler yada elektronik valfler aracılığıyla sağlanır. Bir çok ilde otopark, hastane, fabrika, alışveriş merkezleri ve özel tesislerde kurulu hidrolik asansörler, Troya Asansör etiketini taşımaktadır.
Elektrik kesintisinde,otomatik olarak yağı kendisi boşaltarak asansörün en yakın kata getirilmesini sağlar.
İlave bir elektronik devre ile kapının otomatik açılması sağlanır.
Önemli! Hidrolik asansörünüzü mutlaka, yetkili asansör bakım firmaları tarafından periyodik ve genel asansör bakımı yaptırılmalıdır.
İnsan hayatı her şeyden önemli ve değerlidir.
Mevcut binalarda asansör için yer bırakılmamış veya makina dairesi yapılması mümkün değilse kolay ve ekonomik çözüm haline gelir. Binanın üstünde bir yük uygulanmayacağında yük hesabı tabana göre yapılır.Kabin tasarımı genelde laminat veya krom-nikel kaplama olarak yapılır. Tasarımdaki esnekliğimiz, ince detaylar ve hayallerinizle sınırlıdır.